Krémes mézes II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
tésztához
- 6 dkg liszt
- l0 dkg margarin
- 4 evőkanál méz
- 2 egész tojás
- l0 evőkanál tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
a krémhez
- 6 evőkanál liszt
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítés
Először a krémet készítjük el. A tejben felfőzzük a lisztet és a cukrot. Ha kihűlt, belekeverjük a margarin és a porcukor habosra kavart elegyét. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk. 4 részre osztjuk, kicsit pihentetjük, és 4 téglalapot nyújtunk, melyeket egyenként megsütünk. Vigyázat, nagyon hamar kész, könnyen megéghet! Még melegen vegyük le a tepsiről! Ha mindegyik lap megsült, a legalsó lapot megkenjük egy kevés baracklekvárral, majd krémet teszünk rá. Ezután tészta, krém, tészta következik. A tetejét megszórjuk porcukorral, vagy csokimázzal vonjuk be. Legalább 2-3 napig pihentetjük, mert akkorra puhul meg igazán.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.